Νυκτερινα δρομολόγια λεωφορείων για τους εργαζόμενους στη νύχτα προς αποφυγή ιδιωτικών αυτοκινήτων κ μηχανών. Κάλυψη των εξωτερικών μονάδων αιρ-κοντίσιον κ για αισθητικούς

Καλές οι καφετέριες και τα μπαρ, αλλά οι πλατείες είναι για να παίζουν τα παιδιά, μείωση των τραπεζοκαθισμάτων.

Τα σχολεία να ανοίξουν για δημοτικές εκδηλώσεις (και αθλητισμό) τα Σουκου, ίσως και με αντίτιμο απευθείας προς τα σχολεία για να καλύπτουν τα τρέχοντα έξοδά τους.

Θα πρέπει ο Δήμος και η Περιφέρεια να συνεργαστούν ώστε να σταματήσει το διπλοπαρκάρισμα και ιδιαίτερα κοντά στις προσβάσεις και εξόδους των αρτηριών.

Επέκταση των υπόγειων κάδων και στις γειτονιές, όχι μόνο στο Κολωνάκι και ιδιαίτερα στις περιοχές που πλέον ασφυκτιούν από τα πολλά μαγαζιά, καφετέριες, μπαρ.

Δημοτικά Τουρνουά αθλητικών δραστηριοτήτων όπως τα 3on3 που γίνονταν παλαιότερα με πολλούς χορηγούς για τα παιδιά τους νέους και τους ενήλικες όλων των ηλικιών.

Άνοιγμα των πανεπιστημιακών εγκαταστάσεων (γυμναστήρια, γήπεδα, βιβλιοθήκες, κλπ) προς τους πολίτες με το κατάλληλο αντίτιμο φυσικά.

Εφαρμογή του νόμου για έλεγχο του θορύβου μηχανών -αυτοκινήτων. Η ηχορύπανση είναι σοβαρός παράγοντας υποβάθμισης της ποιότητας ζωής μας.

Περισσότερους αθλητικούς χώρους.
Δεν ειναι δυνατόν η Αθήνα να εχει μόνο ένα γήπεδο ποδοσφαίρου.
Σε ολα τα διαμερίσματα της πόλης υπαίθρια γυμναστήρια, γήπεδα

Σωστα πεζοδρομια, καθαρά και στρωτά

Καλύτερη φύλαξη των περιοχών προς αποφυγή κλοπών, άσκησης βιας και εγκληματικοτητας. Να μην φοβάται ο πολίτης να κυκλοφορήσει στις περιοχές του κέντρου.
Δώρα

Συνέδρια για φοιτητές πιστεύω ότι μπορούν να βγουν ιδέες μέσα από αυτό που να βοηθήσουν στην ανάπτυξη της τοπικής αυτοδιοίκησης.

«Δημοτικό πανεπιστήμιο» (κατ’ουσία ένα κέντρο διά βίου μάθησης) με προγράμματα για τους δημότες (σε συνεργασία πιθανόν με κάποιο ΑΕΙ)

Εναλλακτικές λύσεις προσβασιμότητας (πχ ασφαλείς διαδρομές στο οδόστρωμα) όπου είναι προβληματικά τα πεζοδρόμια, όπως στην Πανόρμου από το μετρό μέχρι την Κηφισίας.

Η περιοχή της Ακρόπολης είναι αφόρητη για τους κατοίκους της. Κάρτα πάρκινγκ για τους κατοίκους. Έλεγχος του θορύβου από μουσικές. Έλενα

Ηχοπετάσματα στον ΗΣΑΠ με τα τριτοκοσμικά βαγόνια που κάνουν ανυπόφορο θόρυβο

Καλύτερος σχεδιασμός στην οδοποιία και να μην περιμένουμε δυο μήνες πριν τις εκλογές να στρώσουμε νέα άσφαλτο ή να αλλάξουμε πεζοδρόμια.

Προστασία των πολιτών από την ηχορύπανση, ιδιαίτερα από τα μηχανοκίνητα οχήματα. Συνεργασία με το κεντρικό κράτος, εφαρμογή νόμων και τοπικές παρεμβάσεις αντιμετώπισης

Δημοτική συγκοινωνία να συνδέει τις γειτονιές μεταξύ τους. Πχ Κουκάκι – Νέος Κόσμος – Ακρόπολη – Θησείο.

Θέατρο στις γειτονιές για ενήλικες και παιδιά! Σε κάθε γειτονιά δημιουργία θεατρικού εργαστηρίου. Free για τους δημότες

Συνολικός σχεδιασμός της πόλης από τους ειδικούς για την ανάσχεση της αστικής θερμικής νησίδας: άμυνα απέναντι στην ανυπόφορη κατάσταση των καλοκαιρινών μηνών

Υποδομές και πρόληψη για τους ανθρώπους με διάφορες μορφές άνοιας και τους φροντιστές τους.

Διερεύνηση δυνατότητας υπογειοποίησης της Γραμμής 1 από Άγ. Ελευθέριο έως Αττική και την ενοποίηση της διαιρεμένης γειτονιάς των Πατησιων και την μείωση του θορύβου.

Τα παγκακια εχουν εξαφανισθει. Χρειαζονται, οπου υπαρχει χωρος.

Να βρεθει τρόπος αξιοποίησης των άδειων διαμερισμάτων/κτηρίων. Θα μπορούσανε να μετατρεπούν σε φοιτητικές εστίες ή σε τύπου εργατικές κατοικίες.

Εκστρατείες εκπαίδευσης δημοτών και συντονισμός με τους δημότες για το θέμα της καθαριότητας/ αποκομιδής σκουπιδιών. Συνέργεια με τους πολίτες και έλεγχος εφαρμογής

Περισσότερο χρώμα στην πόλη! Σε κτίρια δρόμους σκαλιά να γίνει πιο ευχάριστο το περιβάλλον μαζί με καθαριότητα και πρασινο

Καλύτερος και περισσότερος φωτισμός σε πάρκα και πλατείες για την ασφάλεια των δημοτών.
Μιχάλης

Δημοτικές φοιτητικές εστίες σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Αθηνών για να λυθεί το μεγάλο πρόβλημα στέγασης των φοιτητών.

Μιχάλης

Πινακίδες σε καθε σημειο της πόλης, που να περιγραφουν το ιστορικό γεγονός που ελαβε χωρα εκει που περπαταμε.
Ανοικτό σχολείο.
Νικος

Δημόσιες υπόγειες τουαλέτες σε πλατείες και πεζόδρομους για τους πολίτες έναντι αμοιβής για την χρήση τους με φροντίδα από προσωπικό του Δήμου.Όπως στο εξωτερικό. Μιχάλης

Εφοδιασμός σχολείων με δωρεάν ηλεκτρονικούς υπολογιστές από το stock Η/Υ μεγάλων επιχειρήσεων π.χ. Όμιλος ΟΤΕ λόγω αντικατάστασης με νεότερα μοντέλα.

Δημοτικά parking στις γειτονιές

Πρακτική άσκηση για φοιτητές/αποφοίτους ΑΕΙ στις υπηρεσίες του Δήμου

Ενδυνάμωση εκπαιδευτικών φορέων με στόχο την προώθηση των πράσινων δεξιοτήτων, την πράσινη επιχειρηματικότητα, και την ένταξη μεταναστών και ΑΜΕΑ σε ευρωπαικά προγράμματα